Home

 • Home/

  Waternet stoorzender

  Verfraaiing trafohuisje en betonnen dekplaat stagneert. Klaag daarom bij Waternet, dring er op aan dat men nu eindelijk in de benen komt. O.v.v. "Visseringstraat 40" (= officiële aanduiding trafohuisje).

  Stuur HIER een klacht nar Waternet
 • Home/

  Beplantingsontwerp gereed

  Variatie aan planten die ieder seizoen iets te bieden hebben.

  PDF Beplantingsontwerp
 • Home/

  Spelen en ontmoeten in het groen

  Het voorlopig ontwerp is op 4 maart 2014 aan de buurt gepresenteerd en op 18 maart door het DB vastgesteld.

  Lees meer
 • Home/

  Spelen en ontmoeten in het groen

  Hoe het BZP / Buurtcomité Zuidpunt Buyskade de Zuidpunt graag ziet.

  Lees meer

 

Zuidpunt Buyskade / Spelen en ontmoeten in het groen

Stadsdeel West en het BZP / Buurtcomité Zuidpunt Buyskade hebben jarenlang lijnrecht tegenover elkaar gestaan, maar uiteindelijk de handen ineen geslagen om van de Zuidpunt een multifunctionele speel- en ontmoetingsplek voor jong en oud te maken.

 

Stand van zaken april 2017

Het heeft eindeloos lang geduurd, maar de herinrichting van de zuidpunt begint nu dan toch eindelijk vorm te krijgen.

 • De betonnen band in het plantsoen is geplaatst en er is bestraat, zoals afgesproken met deels half-open bestrating om de overgang naar het groen zachter te maken.
 • De bocht die fietsers vanuit en naar de Visseringstraat moesten maken bleek al snel veel te scherp en is aangepast. Er is een extra beplantingperk aangelegd om parkeren op de stoep en afsnijden met de fiets tegen te gaan.
 • Langs het water zijn maar liefst zes bankjes geplaatst.
 • De containers worden niet verplaatst. Te duur. De bovengrondse plasticcontainer heeft i.v.m. de werkzaamheden tijdelijk aan de overkant gestaan, maar is inmiddels teruggeplaatst. Het is de bedoeling dat die t.z.t wordt vervangen door een ondergrondse container.
 • In de week van 17 april is er gras gezaaid in de strook langs de Kostverlorenvaart en zijn er graszoden gelegd in het plantsoen. Dat oogt meteen een stuk vriendelijker. Alles staat nu strak in de hekken, het gras moet de tijd krijgen aan te slaan. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

 
 

Beplanting

Het plan is dat her en der perkjes komen met een variatie aan heesters, siergrassen, varens en andere vaste planten. De beplantingslijst is in overleg opgesteld.
 
Home/

De 27 vaste planten voor de Zuidpunt.

 
Bij het kiezen van de planten is zo goed mogelijk rekening gehouden met de eisen die de planten stellen aan hun standplaats, de verzorgingsbehoefte etc.
Ook hebben we geprobeerd de selectie zo te maken dat er in ieder jaargetijde wel iets is om van te genieten.
De planten zijn besteld, het is de bedoeling dat er binnenkort wordt aangeplant.
 
 

Waternet functioneert als stoorzender

Waternet beheert het trafohuisje op de zuidpunt en de betonnen dekplaat daarachter. In de ontwerpfase is veelvuldig overlegd hoe het huisje en de dekplaat zo goed mogelijk op te nemen in het ontwerp, een hele uitdaging.

 • Het in het oorspronkelijk ontwerp opgenomen speelobject rond de iep naast het trafohuisje is op last van Waternet geschrapt. Te gevaarlijk, vond Waternet.
 • Op het dak van het huisje mag geen sedum aangebracht worden. Het dak is daar niet geschikt voor en Waternet wil het kennelijk niet geschikt maken.
 • Voor drie wanden van het huisje is klimop geplaatst, dat mocht gelukkig wel van Waternet.

 • Voor de achterwand van het huisje kan geen klimop, omdat die grenst aan de betonnen dekplaat. Waternet zou die wand en ook de deuren van het huisje schilderen waarna er lamellen tegenaan gezet zouden worden, om de eeuwige stroom graffiti tegen te gaan.
 • Waternet heeft aangegeven dat de luiken in de dekplaat bereikbaar moeten blijven. Wel zouden de luiken, in ieder geval voor een deel, verzonken kunnen worden, zodat op de dekplaat sedum geplaatst kan worden. Daar zou Waternet werk van maken.

 
Maar Waternet doet niets. We wachten nu al maanden.
En omdat Waternet niets doet kan het geplande perk langs het fietspad, dat moet voorkomen dat kinderen vanaf het gras zo het fietspad op kunnen rennen, (nog) niet aangeplant worden. Dat perk zou Waternet hinderen in de nog te verrichten werkzaamheden, als ze die ooit nog gaan verrichten…
 
Home/

Omdat hier i.v.m. stilzitten van Waternet (nog) geen beplanting mag komen ontstaat een gevaarlijke plek.

 
We doen een beroep op u. Klaag bij Waternet, dring er op aan dat men eindelijk in de benen komt en doet wat moet gebeuren, zodat we verder kunnen. De officiële aanduiding van het trafohuisje is Visseringstraat 40, Amsterdam. Het is handig die te vermelden.

 • Het online klachtenformulier van Waternet vindt u hier.
 •  
  Het zou fijn zijn als u uw bericht aan Waternet even aan ons door wilt sturen.
   
   

  Speeltoestel/schommel

  Er heeft korte tijd een schommel gehangen aan het opgaande sluitstuk van de betonnen band. De schommel paste niet in de uitgangspunten van het ontwerp (een natuurlijke uitstraling), maar vele malen erger was dat het ding gevaarlijk was. De draagbalk is te laag en vertoont nu al scheurtjes. Daarbij was ook de valondergrond van kunstgras verkeerd aangelegd. Om die reden is de schommel verwijderd.
   
  Home/

  Bij sommige buurtbewoners deed de schommel, uitgevoerd in schreeuwend geel en blauw, pijn aan de ogen. Anderen hadden daar helemaal geen last van en maakten er dankbaar gebruik van.

   
  Op dit moment is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren. Het stadsdeel overlegt met de aannemer om tot een oplossing te komen. Kunnen de fouten hersteld worden, zodat er alsnog een schommel kan komen of moet de hele constructie verdwijnen om plaats te maken voor een ander speelobject? We houden u op de hoogte.
   
   

  Heeft u vragen of opmerkingen. Laat van u horen!